Hibátlan végeredmény: ha így főzöd a tojást, egyben jön le a héja és nem ragad a fehérjére

Itt a húsvét, a hidegtálak egyik legmeghatározóbb eleme pedig ezeken az ünnepnapokon a főtt tojás. A Femcafe.hu híre szerint pedig annál boszantóbb dolog nem is létezhet, mint amikor a tojás héja hámozáskor ráragad a fehérjére. De egy apró trükkel ez megelőzhető.

A hámozás előtt kezdődik

"A tojás rendkívül sokoldalú és tápláló élelmiszer, amely elsősorban reggelire ideális (pikk-pakk megvagyunk vele, és omlett vagy akár rántotta is készülhet belőle), de persze egy könnyű, hideg vacsorához is tökéletes – sőt, akár főzelékekhez feltétként is megállj a helyét" - írja a Femcafe.hu. Hozzáteszik: nem csak fehérjékben és tápanyagokban, hanem vitaminokban is igencsak gazdag. Érdemes is lenne minden nap fogyasztani. Húsvétkor pedig mindenképpen ott a helye az asztalon főtt állapotban a sonka, a retek, valamint az újhagyma mellett.

De vajon hogyan úszhatjuk meg, hogy a héja ráragadjon a fehérjére a főzés alatt? A galériánkból ez is kiderül!

Íme a zseniális trükk képekben!
  • tojás, főzés. hideg, víz, tisztítás,
  • tojás, főzés. hideg, víz, tisztítás,
  • tojás, főzés. hideg, víz, tisztítás,

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra