Botrány az Oscar-gálán: Will Smith a színpadon vágta pofán Chris Rock-ot - Videó

Élete estéjére készült, az Oscar-gálák egyik legnagyobb botránya kerekedett belőle. Will Smith a színpadon támadt rá Chris Rock-ra.

A népszerű komikus-színész Chris Rock a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat vezette fel, és önmagához hűen poénokkal tarkított beszédet tartott. Aztán megemlítette Will Smith feleségét, akit a frizurája miatt vett elő. Jada Pinkett Smith teljesen kopaszon érkezett a gálára, Rock szerint így akár el is játszhatná G.I. Jane 2. főszerepét. Emlékezetes: az első részben 1997-ben Demi Moore egy borotvált fejű elitkatonát alakított. A poén azonban nem mindenkinél ült: Will Smith a színpadra sietett, hogy az egyébként bőrbetegséggel küzdő, és a haját ezért elvesztő feleségét megvédje.

Persze, a gála legszebb ruháira is érdemes vetni egy pillantást!

Zendaya tarolt, Mila Kunis-ék ragyogtak - íme az Oscar legszebb ruhái 2022-ben!
  • Zoe Kravitz
  • Kirsten Dunst
  • Mila Kunis és Ashton Kutcher
  • Zendaya
  • Nicole Kidman
  • Kristen Stewart
  • Lily James
  • Vanessa Hudgens

A Richard király főszereplőjeként Oscar-ra jelölt Smith miután felért a színpadra, egy határozott mozdulattal pofonvágta Rock-ot, majd visszasétált és a helyén ülve bekiabálta: "A feleségem nevét ne vedd a kibaszott szádra!". Az egész világ megdöbbent, meghűlt a levegő is a teremben. Majd jöttek az interneten a kérkedők, akik szerint ez az egész egy megrendezett jelenet volt csupán. Sokak szerint pedig vérsen komoly.

Persze, a kamera mindent rögzített!

Ami nem látszott: Denzel Washington és Jada Pinkett Smith a kirohanása után megpróbálta megnyugtatni Will Smith-t a reklámszünetben. Aztán alig háromnegyed órával később Will Smith Oscar-díjas lett. Köszönőbeszédében aztán megerősítette: ez a pofon nem színjáték volt. A színész könnyes szemmel kért bocsánatot a viselkedéséért. Hatalmas tapsot kapott.

"A szerelem őrült dolgokra késztet" - mondta Will Smith a beszéde végén.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra