Milliárdokért épült a vasúti híd: a semmibe vezet - Fotók

Egy forgalmas vasútvonal része lett volna: most elkészült, de a semmibe vezet. Így ünneplik a neten.

Az amerikai Kalifornia államban található Fresno River Viaduct egy San Francisco és Los Angeles közötti vasútvonal fontos eleme lett volna. Mindenesetre a Kaliforniai Nagysebességű Vasúti Hatóság úgy ünnepelte magát és a mintegy 500 méter hosszú híd elkészültét az X-en, mintha világbajnokságot nyertek volna. Ha közelebbről is megnézzük az alkotást, akkor valószínűleg nem nagy kockázat kijelenteni: túl korán pukkantak ki a pezsgősdugók.

Híd a semmibe

Évek óta folyik az a megaprojekt, amelynek célja, hogy vasúton összekösse a nagy kaliforniai metropoliszokat. Most azért kritizálják az amerikai államot, mert látszólag nem igazán haladnak, ugyanakkor magukat ünneplik. Mint ahogyan arról a New York Post beszámolt, az adófizetőktől tizenegy milliárd dollárt, azaz közel 4 billió forintot vontak el a Fresno River Viadukt építésére. Kilenc év építés után azonban a híd a semmibe vezet.

Pusztulnak a kommentelők

Az embereket természetesen nem hagyja hidegen a hír bejelentése, köztük van a Tesla főnöke, Elon Musk is. Ő egy síró emojival együtt tweetelte a hatóság ujjongó posztját. De sokan háborognak, hogy ennyi pénzt elherdáltak erre. Az egyelőre továbbra is kérdéses, ezen a hídon fognak-e valaha vonatok közlekedni, hiszen sajtóhírek szerint még mindig ott van a levegőben, hogy felfüggesztik a projektet.

Címlapfotó: X/CaHSRA

24 óra