Judith Sargentini volt az ötezresen, amivel Dezső fizetett - A Magyar Nemzeti Tank adta ki

Miután lebukott a kamupénzzel, kést rántott - végül elfogták a rendőrök és őrizetbe is vették.

Nem mindennapi hírről számotl be a rendőrség, amiben egy nem mindennapi ötezrest is mutattak. A 29 éves Cs. Dezső ezzel a pénzzel fizetett egy józsefvárosi üzletben. "Bement egy VIII. kerületi panelházban lévő vegyesboltba, és ott különféle termékekért 5000 forintos címletre hasonlító játékpénzzel fizetett, majd sietősen távozott. Az eladó azonban résen volt, és kiszúrta a hamis bankót" - írja ezzel kapcsolatban a rendőrség.

Fotó: Police.hu

A ház gondnokával eredtek a férfi után és az utcán vonták kérdőre. Ekkor rántott kést, majd közölte, hogy „Ez az enyém, kifizettem!”. Ezt követően menekül el a helyszínről. A pénzről készült fotó tényleg kuriózum. Gróf Széchenyi István helyett Judith Sargentini szerepel rajta arccal és névvel, Butapesten adták ki és a Magyar Nemzeti Tank a kibocsájtója.

Happy end

A BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentést követően azonosították a feltételezett elkövetőt, akit pár óra múlva a VIII. kerületben, a Kálvária téren elfogtak és előállítottak. A 29 éves Cs. Dezsőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra