Nyomoz a rendőrség: piacon vett hústól halt meg egy férfi

Két nőt ápolnak kórházban, egy férfi az életét vesztette - már a rendőrség is nyomoz a különös ügyben, gyanúsítottak is lehetnek.

Miután házi készítésű zúzát evett, ételmérgezés miatt a kórházban halt meg egy férfi Lengyelországban. Sőt, két nőt szintén súlyos mérgezési tünetekkel kezelnek egy klinikán - közölte a helyi rendőrség szóvivője a PAP hírügynökséggel. A rendőrség tájékoztatás szerint az ország délkeleti részén fekvő Nowa Deba nevű városban egy piaci standnál vásároltak és ettek a házi készítésű ételekből, többek között húslevest is.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Vasárnap este a rendőrség letartóztatott egy házaspárt a délkelet-lengyelországi Mielec régióban. Az 55 éves nő és 56 éves férje sertéseket tenyészt, és házi készítésű hús- és kolbásztermékeket árulnak a Nowa Deba-i piacon. A nyomozók mindhárom mérgezéses esetet vissza tudták vezetni a házaspár által árusított disznósajtra. "Az őrizetesek azt állították, hogy több adagot is eladtak belőle" - mondta a rendőrségi szóvivő.

 

A lakossági tájékoztatás után ketten is jelentkeztek, hogy vettek a termékből, de még nem fogyasztották el. A rendőrség 20 kilogramm hús- és kolbászterméket foglalt le a piaci stand üzemeltetőitől. Ezeket és a szarvasmarhából vett mintákat most laboratóriumban elemzik.

A Fakt című bulvárlap szerint a házaspár ellen emberölés és több ember életének és egészségének veszélyeztetése miatt folyik nyomozás.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra