Vérzéssel és hasfájással került a várandós nő kórházba: amikor az orvosok a lábára néztek, rögtön tudták, nagy a baj - Fotók

Az orvosok rögtön arra gyanakodtak, hogy a nő vérzését a kígyó mérge okozhatta. A gyors vizsgálatok véralvadási zavart és alacsony vérlemezkeszámot is megállapítottak.

Bár a 25 éves nőnek azonnal beadták az ellenszert, a vérzés és a fájdalom azonban nem múlt el, sőt három nap múlva egyre rosszabb lett. Így, ebben az állapotban hozta világra a gyermekét, egy 3,4 kilogrammos kisfiút. Az újdonsült anyuka azonban csak rövid ideig örülhetett gyermekének: a szülés után a tartós vérzés miatt egy másik kórházba szállították át. Ott az orvosok akut veseelégtelenséget diagnosztizáltak.

A további ellenszerekkel és vérátömlesztéssel történő kezelés ellenére a 25 éves nő másnap reggelre azonban váratlanul meghalt. "Az északkelet-afrikai szőnyegvipera harapásából származó szisztémás mérgezés és az ebből eredő komplikációk kombinációja vezetett az anya halálos kimeneteléhez" - olvasható a New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban megjelent jelentésben.

A koraszülés azonban a baba életét megmentette.

Bár kígyófajnak a mérge nem számít a legerősebb kígyóméregnek, a tudósok mégis a világ leghalálosabb kígyójának minősítik, mert gyorsan és gyakran harap.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra