Megyeri Csilla ellen is eljárás indulhat - megszólalt egy ügyvéd

A rendőrség garázdaság miatt nyomoz Megyeri Csilla megverésének ügyében, a Naphire.hu most nem csak arról ír, milyen büntetésre számíthat a támadója, hanem arról is, a hírességet is bírüság elé állíthatják.

Feljelentés alapján indított nyomozást garázdaság gyanújával a rendőrség. Emlékezetes: Megyeri Csillát egy fesztiválon verte meg egy férfi. A Naphire.hu információi szerint amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, valószínűsíthetően legfeljebb pénzbüntetésre számíthat. De az ítélet függ Csilla sérüléseitől és attól is, hogy a tettes korábban volt-e már büntetve. “Ha a sértett sérülései 8 napon túl gyógyulnak, akkor súlyos testi sértés bűntette miatt lesz az elkövető felelősségre vonható. Ebben az esetben, ha büntetlen, akár egy magasabb összegű pénzbüntetést is kiszabhat vele szemben a bíróság” - mondta a Naphire.hu-nak Dr. Magyar György.

Az ügy kirobbanása után ugyanakkor előkerlt egy nő, aki egy kommentben azt állította, Megyeri Csilla 2 millió forinttal tartozik. A lap szerint ha a fennálló tartozás érvényesítése érdekében alkalmazott-e erőszakot vele szemben a férfi, úgy az önbíráskodás bűntette is megvalósulhat. Dr. Magyar szerint így akár felfüggesztett börtönt is kaphatna. Ugyanakkor Csillát is bíróság elé állíthatják. “Ha pedig a sértett ténylegesen tartozik a tettesnek, akkor azt tanácsoljuk, hogy a törvény útján érvényesítse követelését. Forduljon ügyvédhez, aki egy ügyvédi felszólítást követően akár fizetési meghagyást is benyújthat, illetve szükség esetén polgári pert indíthat” - mondta Dr. Magyar György a Naphire.hu-nak.

Címlapfotó: TV2/Tények

24 óra