27 percig volt halott Tina: miután felébredt, ezt írta egy papírra - Fotók

"Végül háromszor sokkoltuk a helyszínen és kétszer az úton" - magyarázta egy tűzoltó. "Még soha nem sokkoltam senkit ötször."

Az arizonai nő összesen 27 percig volt halott. Közel egy fél órán át, ami alatt alig, vagy egyáltalán nem jutott oxigén az agyába. A hatodik újraélesztés járt sikerrel, Tina visszatért az életbe. Amikor végre felébredt a mesterséges kómából, azonnal tollat és egy darab papírt kért. Remegő kézzel írta fel a lapra:

"It's real"

(Azaz: "Igaz!" - A szerk.)

Amikor megkérdezték tőle, hogy mit ért ez alatt, Tina állítólag "könnyes szemmel" az égre mutatott - mesélte az unokahúga a News.com szerint. Bár a kezelőorvosok attól tartottak tőle, hogy maradandó károsodásokat szenvedett, egy nappal később már ugyanolyan volt, mint a szívmegállása előtt.

A nő azóta biztos benne: miközben a mentők és az orvosok az életéért küzdöttek, ő látta a menyországot. "Olyan valóságos volt, a színek olyan élénkek. Hihetetlen nyugalom és békesség volt" - mesélte, s hozzátette: még Jézust is látta ott állni széttárt karokkal. "És közvetlenül Jézus mögött volt ez a hihetetlen ragyogás" - magyarázta a Christian Broadcastingnak adott interjújában.

Az évekkel ezelőtti kalandja óta halálfélelem nélkül éli az életét és mindenkit igyekszik bátorítani és beszélgetni erről. Tina sorait pedig sok családtagja magára is tetováltatta.

Címlapfotó: 

24 óra