Gyógytornászok a 2. kerületben: kihez érdemes fordulni?

Gyógytornászt keresel egy bokaficam, törés, meghúzódott izom vagy sportsérülés kezelésére? A 2. kerületben laksz, de egyelőre nem tudod, hova fordulj segítségért a problémával? Segítünk!

A legjobb, ha a munkahelyünkhöz vagy az otthonunkhoz közeli rendelőt, gyógytornászt keresünk, így aki Rózsadomb, Pasarét, Törökvész, Rézmál vagy ezek környékén él vagy dolgozik, olvasson tovább. Többek között a Gyógytornászom rendelő is népszerű Budapest 2. kerületében.

Gyógytornász Budapest, 2. kerület

Miben segít a gyógytornász?

Gyermekek és felnőttek, idősek és fiatalok, sportsérüléssel küzdők vagy krónikus betegséggel élők számára egyaránt fontos a megfelelő gyógytornász megtalálása. Az ilyen képzettségű szakember ugyanis egy sor különböző mozgásszervi problémában nyújthat megoldást, kezdve a gerincferdüléstől a hátfájáson és a lumbágón át a műtétek utáni rehabilitációig. A terápia lényege a fájdalmak csökkentése, a mozgástartomány visszaállítása, a krónikus betegségek tüneteinek orvoslása és az életminőség javítása.

Budapest 2. kerületében elérhető gyógytornászok

Annak érdekében, hogy több szakember közül is választhassunk, érdemes több gyógytornászt foglalkoztató szakrendelőket felkeresni. Első körben jó ötlet az alábbi listán szereplőknél érdeklődni.

  • Gyógytornászom.hu Buda – 1027 Budapest, Vitéz utca 9, 4. emelet (43-as kapucsengő)
  • Pasaréti Gyógytorna Rendelő - 1027 Budapest, Herman Ottó u. 25. 1-em. 3.
  • Mozgató Fejlesztő és Gyógytorna Központ – 1027 Budapest, Frankel Leó út 24.
  • Moove Fizio - 1024 Bp. Ezredes utca 13. magasföldszint 5. (11-es kapucsengő)
  • Budapestfizio - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 17-21.
  • SpineArt Egészségközpont – Buda – 1026, Budapest, Gyergyó u. 4a
  • Trehab Fizioterápia – 1024 Budapest Margit. körút 11., félemelet 1.

Persze a rendelők nevei önmagukban semmit sem mondanak, így ha megvan, melyik esik a legjobban útba, rögtön adódik a következő kérdés.

Hogy válasszuk ki a számunkra megfelelő gyógytornászt?

Mivel a legtöbb szakrendelőnek ma már van weboldala, érdemes ott tájékozódni arról, hogy foglalkoznak-e olyan panaszok orvoslásával, amilyenekkel mi magunk küzdünk. Szerencsés, ha ez alapján tudunk gyógytornászra is szűrni, de ha nincs ilyen lehetőség, biztos, hogy telefonon felvilágosítanak minket.

Ahhoz, hogy a számunkra megfelelő szakemberre essen a választás, járjunk utána a „jelöltek” képzettségének, szakmai tapasztalatának, továbbképzéseinek, esetleg nézzük meg az online értékeléseket. Győződjünk meg arról, hogy az általa alkalmazott technikák megfelelnek az igényeinknek, de az ár, valamint a nyitvatartás sem utolsó szempontok - ezekre pedig mind választ kaphatunk egy személyes konzultáció alkalmával. Fontos a kölcsönös szimpátia is és a kommunikáció könnyedsége, hiszen csak így lesz módunk egy sikeres terápiát közösen kialakítani. Ne aggódjunk, ha a beszélgetést követően nem az adott szakemberre esik a választás, hiszen vannak még kollégái, akik lehet, hogy jobban passzolnak majd hozzánk.

24 óra