16 vármegyére adtak ki riasztást: felhőszakadás, jég, heves szél is lehet ma

Eleinte a nyugati és északi vármegyékben lehet felhősebb az idő, majd az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint délnyugat felöl vastagszik meg a felhőzet.

A TWN.hu információi szerint északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre. "A záporos csapadékgócok kora délelőtt az Észak-Dunántúlról is levonulnak, de a vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső ezt követően sem zárható ki. Kora estétől dél, délnyugat felől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés" - írja honlapján az OMSZ.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.Fotó: met.hu

A OMSZ 16 vármegyére adott ki veszélyjelzést a zivatarok miatt. Ugyanakkor hozzáteszik: napközben kisebb a zivatarok kialakulási esélye, inkább csak kevés helyen fordulhatnak elő. "Kora estétől viszont dél, délnyugat felől egyre nagyobb számban számíthatunk kialakulásukra. A legerősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt 15-25 mm, lokálisan felhőszakadás is), kis méretű jég és szélerősödés kísérheti" - írja a met.hu. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra