Még a babakocsiban is pénz volt - Újabb 13 főt tartóztattak le a drogbandából! - Fotók

Négy megyében, 200 rendőr, 65 autóval, 22 helyszínen csaptak le a drogbandára a hatóságok - írtuk meg szerdán. Most újabb embereket vettek őrizetbe.

További 13 emmber letartóztatását indítványozta az ügyészség azza a droghálózattal kapcsolatban, amelyre kedden csaptak le a hatóságok. "A mai napon letartóztatni indítványozott személyek 2018. év januárja és 2020. év májusa közötti időszakban a megalapozott gyanú szerint összesen megközelítőleg háromszáz kilogrammnyi kábító hatású új pszichoaktív anyaggal kereskedtek, ezzel több mint háromszázötvenmillió forintnyi forgalmat és jelentős hasznot generálva. Emellett egyikük hamis 100 eurós bankjegyekkel is üzletelt." - írják a honlapjukon és számos képet is közzétettek a nagy fogásról.

Az ügyészség friss képeket tett közzé a lefoglalt zsákmányról!

Szerdán írtunk róla: felsorolni is percekig tartana hány megyei fő- és városi rendőrkapitányság rendőrei, a Készenléti Rendőrség szakszerveivel kiegészülve vettek részt az akcióban, amely során egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezetre csaptak le az ország 22 pontján. A hatóság kedden, a hajnali órákban egyszerre érkezett a közel két tucat címre. "A szolgálati gépkocsik csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették. Hol a konyhaszekrény fiókjait szaglászták végig, hol szinte a föld alá rejtett droghoz vezették a bűnüldözőket." - írja a police.hu.

Fényűző életet éltek, volt is miből nekik! 21 ember ellen indult eljárás!

A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. "A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek." - írják a közleményükben.

"Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le" és két ingatlant is zár alá vettek.

Az akcióról videó is készült:

Címlapfotó: ugyeszeg.hu

24 óra