Sokkolja a világot: elhunyt a 29 éves magyar sportoló! - Fotó

A korosztályos Európa-bajnok halálát felesége tette közzé.

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Tóth Róbert. Az U23-as Európa-bajnok kajakos a rák egy igen agresszív fajtájával, az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma-val küzdött évek óta. Szervezetében áttétek alakultak ki, a sugárkezelések következményeként egyik szemére elvesztette a látását. Egy ideje Amerikában kezelték, állapota két hete fordult rosszabbra. A 29 éves férfi halálhírét felesége, Reményi Diána, volt válogatott úszó közölte.

"Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz. Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött. Mégsem tudom azt mondani, hogy a rák győzött le téged. Olyan volt az egész, mintha beláttad volna, hogy csak úgy tudod megállítani ezt a démont a testedben, ha előbb elpusztítod saját magad. Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál. A harcos. Így hívtak az ápolók, az orvosok, mindenki."

"Az egyetlen, ami ad némi megnyugvást, az az, hogy a minden porcikájában tökéletes tested végre megpihenhet, és a csodaszép lelkecskéddel együtt fellélegezhet egy olyan világban, ahol már nincs betegség és nincs ez a pokoli fájdalom sem, amit át kellett élned. Sajnálom, hogy az irántad érzett mérhetetlen szerelmem sem volt elég ahhoz, hogy kiszabadítsalak a betegséged börtönéből." - írta Reményi Diána.

Tóth Róbert halála nem csak Magyarországot, az egész világot megrázza. 

Nyugodjon békében!

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra