Körözés! Ők hozták az érintésre is halálos port Budapestre!

Rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában.

A fentanil nevű mérget egy Kínából érkező, fitnesz terméknek feltüntetett dobozban találták. "Kínai-fehér" néven heroin helyettesítésére használják illegálisan. "Ez a szintetikus ópiát nemcsak a kábítószert fogyasztókra életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is. A fentanilból kettő milligramm is halálos lehet, ami nagyjából egy gramm heroinnak felel meg. A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon (RRI)." - írja a Blikk.

Ezután a rendőrség közleményt adott ki: két embert keresnek az ügyben. Egyikük, a 32 éves Mursa Renáta 2018. első félévében ismeretlen helyen postai küldeményként saját nevére rendelte Kínából a több mint fél kiló drogot, a rendőrség pedig arra jutott, hogy a bűncselekménnyel a nő mellett a 24 éves Horváth József is összefüggésbe hozható.

A fentanyl okozhatta Prince halálát is néhány éve:

Fontos!

Az RRI kéri, hogy aki a képen látható nő és férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon az ugyelet@rri.police.hu e-mail-címre, hívja a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ügyeletét a 06-1-290-3121 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

24 óra